Новите собственици на Интер от „Сунинг Груп“ най-накрая ауторизираха плащането от 25 милиона евро, с което ще бъде привлечен Антонио Кандрева от Лацио.

„Нерадзурите“ следят италианския национал вече години наред и почти всеки трансферен прозорец пробват да го вземат. В последните месеци спекулациите на тази тема станаха дори по-интензивни, ала президентът на римляните Клаудио Лотито настояваше продажбата да се случи при неговите условия.

Точно по тази причина той отказа първото предложение на Милан, което възлизаше на 18 милиона евро. То бе продиктувано от факта, че Кандрева все пак ще навърши 30 години в хода на идния сезон. Лотито твърдо отказа да продаде звездата си по-евтино от желаните 25 милиона евро.

В крайна сметка китайските собственици на Интер са се решили да платят въпросната сума, като с нея искат да дадат ясен знак, че желаят да задържат треньора Роберто Манчини. Последният е разочарован от факта, че няма да има кой знае колко солидни инвестиции в нови футболисти, с които да преследва основната си цел – титлата в Серия А.

Сделката за Кандрева при това положение може да се случи и днес, а играчът ще пътува до Милано за медицински прегледи, на които да се подложи в неделния ден. Очаква се в Интер Кандрева да подпише за 4 години, а заплатата му на сезон ще е в размер на 2,7 милиона евро.