Борусия Дортмунд е възродил своя интерес към нападателя на Наполи Маноло Габиадини, твърдят медиите в Италия. Бъдещето на острието ще е една от централните теми по време на януарския трансферен прозорец.

Както е известно, преди известно време бившият играч на Дженоа стартира преговори с неаполитанци, а особено след тежката контузия на Аркадиуш Милик се очакваше той да замести поляка. Вместо това обаче формата на Габиадини се влоши, а клубът реши да прекрати разговорите с агента му.

През лятото Борусия се опита да купи Габиадини, като предложи 25 милиона евро на Наполи. Тогава парите се видяха малко на клубния бос Аурелио де Лаурентис и до сделка не се стигна.

Сега обаче нещата стоят по по-различен начин, като на Апенините смятат, че клубът ще е склонен да се раздели с Габиадини и срещу сума от порядъка на 17 милиона евро. Под Везувий вече твърдо са решили, че ще търсят нов вариант за атаката, чието място Габиадини трябва да освободи. Въпреки това интересът към 25-годишния играч не е никак малък, като е много вероятно Борусия да се замеси в трансферна война на наддавания с Валенсия, Шалке 04, Стоук Сити и Саутхемптън.