Президентът на Бока Хуниорс Даниел Анхеличи потвърди, че се водят преговори с Реал Сосиедад за трансфера на вратаря Херонимо Руи.

„Руи иска да дойде в Бока, а Реал иска да го продаде. За момента цената му е много висока и ние водим преговори“, коментира президентът на аржентинския гранд.

„Уилмар Бариос и Наитан Нандес имат много високи освобождаващи клаузи. Това не означава, че няма да ги продадем, но това ще само при положение, че получим достатъчно добри оферти и за двамата“, добави той.

Президентът на Бока Хуниорс също така потвърди, че на този етап няма планове отборът да привлече нов ляв бек.

„Винаги съм казвал, че искам да играя за най-добрите, а Бока Хуниорс без никакво съмнение е най-добрият отбор в Аржентина“, коментира Руи в интервю за „ESPN“.

Реал Сосиедад на този етап е склонен само да преотстъпи Руи, но Бока Хуниорс иска да го привлече с постоянен трансфер.

Старши треньорът на Реал Сосиедад Асиер Гаритано в момента разполага с двама вратари – Моя и Руи. Баските планират да привлекат вратаря Айтор Фернандес от Нумансия при положение, че се стигне до продажбата на Руи.

В договора на Фернандес с Нумансия има освобождаваща клауза, която е в размер на 1,5 милиона евро и Реал Сосиедад ще я активира при раздяла с аржентинския вратар.