Байерн Мюнхен се отказа от сочения за голям талант Джанлука Гаудино и му позволи да премине със свободен трансфер в Киево.

20-годишният германец с италианско потекло прекара последните два сезона под наем в швейцарския Санкт Гален. За него стана все по-трудно да получава шансове на „Алианц Арена”, макар че навремето впечатли с изявите си тогавашния треньор Хосеп Гуардиола.

Именно испанецът издейства промоцията на полузащитника в първия тим през сезон 2014/2015. През август месец същия сезон Гаудино записа дебют в двубоя за Суперкупата на страната, като игра 90 минути при поражението с 0:2 от Борусия Дортмунд. Още в първия мач за първенство през въпросната кампания той беше титуляр срещу Волфсбург, с което Гаудино стана най-младият дебютант в клубната история на Байерн.

Оттам нататък обаче кариерата на младока пое по низходяща спирала, за да се стигне до преотстъпването му на Санкт Гален през януари 2016 година.

Младежкият национал на Германия е син на бившия халф на Манчестър Сити Маурицио Гаудино, който също е представял „бундестима” на международно ниво. Заради италианските си корени Гаудино би могъл да бъде викан за представителния отбор на Италия.