Някогашният защитник на Манчестър Юнайтед Пол Паркър е на мнение, че клубът отчаяно се нуждае от крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл. Англичанинът смята, че за тази цел „червените дяволи“ не бива да се притесняват да жертват вратаря си Давид де Хеа.

Испанецът окончателно се утвърди през този сезон на вратата на Юнайтед, който се опитва да го задържи с нов договор. Засега обаче бившият кадър на Атлетико Мадрид не склонява да подпише, като се смята, че именно Реал мъти водата.

Според Паркър обаче, ако Де Хеа действително иска да се завърне в Испания, то клубът трябва да се възползва от ситуацията, за да привлече недолюбвания в Мадрид напоследък Гарет Бейл.

„Щом най-добрият ни играч през този сеон не желае да подпише нов договор, Юнайтед трябва да стори всичко, каквото е нужно, за да го размени за Бейл“, каза Паркър.

„Уелсецът има във себе си всичко, което Манчестър Юнайтед представлява като клуб – бързина, острота, умение да стреля и голове. Гарет има качествата да вдигне феновете на крака, точно като бившият ми съотборник Ерик Кантона. Бейл може да бъде дори по-добър, защото е много по-бърз от французина. След две години неудачи във Висшата лига Юнайтед отчаяно се нуждае от Бейл, за да се бори отново за титлата и да разпали феновете си“, заключи изкаралия 5 сезона като футболист в Юнайтед Паркър.