След като Бетис се класира за Лига Европа, клубът има желание да изгради по-силен състав за следващия сезон и да увеличи конкуренцията в него. Андалусийци вече си осигуриха услугите на вратаря Пау Лопес, на Такаши Инуи и на Серхио Каналес.

Старши треньорът на Бетис Кике Сетиен и президентът Лоренсо Сера Ферер искат да привлекат в отбора нападателя Пако Алкасер от Барселона.

Трансфер на Алкасер в Бетис не е изключен, като се има предвид, че той е твърда резерва в Барселона и не попада в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон.

Алкасер премина в Барселона преди два сезона и за този период от време той е взел участие в 51 мача, в които е отбелязал 15 гола и има 8 асистенции.

Пако Алкасер е юноша на Валенсия. Той прави своя дебют в Ла Лига през януари 2012 година. Нападателят записва 124 мача за Валенсия, в които реализира 43 гола и прави 15 асистенции.

През август 2016 година Валенсия продава Алкасер на Барселона за сумата от 30 милиона евро.

25-годишният Алкасер не е единственият футболист на Барселона, от който Бетис се интересува.

Старши треньорът на отбора от Севиля Кике Сетиен и президентът Лоренсо Сера Ферер имат желание да подсилят своя отбор и с халфа Денис Суарес.

Преди няколко дни в свое изказване Сетиен призна, че желае да привлече Суарес.