Португалският гранд Бенфика смята да направи огромна услуга на Манчестър Юнайтед, като го спаси от намиращия се в немилост от години нападател Бебе.

Очевидно успешният завършек на преговорите между двата клуба за 24-годишния играч е близо, като португалецът също изрази желание сагата да приключи час по-скоро.

Някогашният юноша на Ещрела е футболист на „червените дяволи“ от 2010 година насам, когато легендарният сър Алекс Фъргюсън брои 7,4 милиона паунда на Витория Гимараеш за него. По-късно шотландецът призна, че за първи път се е решил на трансфер, без да гледа видеозаписи на закупения футболист, а впоследствие Бебе се доказа като една от големите грешки на мениджъра. За Юнайтед нападателят записа едва 2 официална мача, след което последваща преотстъпвания в Бешикташ, Рио Аве и Пасош де Ферейра.

Именно при последното от тях през миналата година Бебе загатна за потенциал, като в 27 шампионатни мача реализира 12 попадения.

„Чакам да ми кажат кога мога да пътувам, защото, доколкото знам, двата клуба преговарят“, каза португалецът, който е участвал и на Световно първенство по футбол за бездомни. „Това ще е страхотна възможност да възродя кариерата си. Определено ще имам повече шансове да играя и да се покажа.“

„Силно се надявам всичко да приключи още този уикенд“, коментира Бебе.