Президентът на Бенфика Луис Филипе Виейра отговори на Реал Мадрид относно продажбата на Есекиел Гарай в Зенит Санкт Петербург и обвиненията от страна на испанския гранд, че играчът е продаден под неговата реална себестойност, а по този начин „белия балет“ е бил ощетен.

От Реал Мадрид дори сезираха Спортния арбитражен съд, който ще трябва да вземе решение по казуса.

„Не мога да разбера този иск. Този случай е чист като сняг“, коментира президентът на Бенфика в интервю за вестник „Récord“.

„Гарай никога не е искал да подновява договора си с нас. Ние бяхме принудени да го продадем преди Световното първенство, защото иначе можеше да го изпуснем без пари“, добави Виейра.

„Не сме получавали оферта от Байерн. Проведохме само няколко разговора. Не е имало оферта от 15 милиона евро за Гарай“, допълни босът на лисабонския гранд.

„Гарай искаше да се върне това лято в Бенфика, но ние нямаше как да плати между 20 и 25 милиона евро на Зенит. Той имаше договор за още три години с руския клуб“, каза още Луис Филипе Виейра.

През 2014 г. португалците продадоха футболиста в Зенит срещу 6 млн. евро. От "Сантиаго Бернабеу" обаче подозират, че в случая двата клуба нарочно са занижили официалната трансферна сума, за да се спести солидно плащане към тях.

Европейските шампиони имат доказателство, че по това време "лисабонските орли" са отказали 15 млн. евро за Гарай от Байерн (Мюнхен), а малко след това приемат офертата на руснаците от 6 млн. евро. Според Реал Мадрид реалната цена на аржентинеца по това време е била между 10 и 12 млн. евро.

Испанците са сезирали Спортния арбитражен съд преди четири месеца, но представители на Бенфика все още не са били привикани за обяснение.