Защитникът Марк Бартра може да се окаже неочакван проблем за Барселона, алармират каталунските издания. Испанецът може да напусне клуба досущ, както го стори преди време Тиаго Алкантара, заради малкото игрови минути, които получава.

Освен всичко друго договорът му, макар и до 2017 година, му позволява да си тръгне почти на безценица тъкмо заради редките си изяви през кампанията. По принцип споразумението включваше откупна клауза на стойност 50 милиона евро, но след приключването на сезона, тя ще спадне до едва 10 милиона. Причината е, че Бартра не е участвал в 60 процента от срещите на отбора.

От Барселона със сигурност ще се опитат да подновят контракта на защитника, за да коригират ситуацията. Не е ясно обаче дали юношата на „блаугранас“ е склонен да изкара още една кампания предимно на скамейката предвид своите 24 години. Той не получава много шансове дори и когато Луис Енрике ротира състава си, а в центъра на отбраната играят предимно Жерар Пике, Хавиер Масчерано и Жереми Матийо.

В Каталуня вече говорят, че в офисите на клуба има постъпили запитвания за играча, като интересът идва от Англия, Германия и Франция.