Барселона се спря на бразилския футболист Фабиньо, който ще трябва да замени сънародника си Даниел Алвеш в състава на каталунците.

Спортният директор на Барселона Ариедо Брайда пътува няколко пъти до Монте Карло, за да гледа лично изявите на Фабиньо. Италианецът е останал впечатлен от изявите на десния бек най-вече в двата осминафинала от Шампионската лига срещу Арсенал, когато бразилецът опази Алексис Санчес.

Любопитен факт е, че 21-годишният футболист играе под наем в Монако, но е собственост на Рио Аве. Още по-интересното в биографията на Фабиньо е, че той играе под наем във втория отбор на Реал Мадрид през сезон 2012-13 и дори дебютира за първия тим на „белия балет“. Той играе при успеха с 6:2 над Малага на 8 май 2013 година и асистира за последното попадение дело на Анхел ди Мария.

Договорът на Фабиньо с Рио Аве е до лятото на 2016 година.

Бразилецът със сигурност няма да излезе скъпо на Барселона.

Фабиньо притежава добра физика, която му позволява да играе като централен защитник или дефанизвен халф.

Според информациите Барселона вече е постигнал принципна договора с Рио Аве за трансфера на Фабиньо. Бразилецът също така е уточнил личните си условия с каталунците. 21-годишният футболист ще бъде под наем в португалския отбор в началото на следващия сезон, а от 1 януари, когато пада забраната наложена на Барселона от ФИФА, той ще заиграе на „Камп Ноу“.