От Барселона излязоха с официално съобщение, в което отричат появилите се информации, че клубът е подписал предварителен договор с определяния за „новия Меси“ - Лукас Патаней, който е 16-годишен и играе в аржентинския Индепендиенте.

Тинейджърът е считан за голям талант като за мнозина е сравняван и с Лео Меси. Твърди се, че за 50% от правата му Барса е платила цели 4 милиона долара, като е получил и приоритет при негова продажба.

От Барселона реагираха изключително учудено на появилата се информация и обявиха, че тя не отговаря на истината.

В медиите се появиха твърдения, че Патаней ще остане в аржентинския клуб, докато европейският тим реши, че е време да го вземе в своята школа. 

Твърди се, че шампионът на Испания е решил да действа решително, след като е научил, че интерес към младока има от страна и на други европейски грандове, сред които Челси и Реал Мадрид. 

Смята се, че той дори е пътувал със семейството си за испанската столица, където е разгледал клубната база на Кралския клуб. 

„Харесва ми много стилът на Роналдиньо, както и начина на игра на Меси и Агуеро“ споделя талантът пред „Марка“. Времето обаче ще покаже, дали след време за него ще се говори по същия начин.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS