Ръководството на Барселона е по петите на поредния бляскав бразилски талант, предава испанският ежедневник „Спорт“. Според изданието каталунският гранд ще направи всичко по силите си, за да си осигури подписа на нападателя на Сантос Габриел Барбоса Алмейда, който в родината си често е наричан „новия Неймар“.

18-годишният футболист наистина събра очите на анализаторите в родината си, а „блаугранас“ са решили да действат бързо и почти са сключили споразумение по подобие на метода, който използваха при привличането на Неймар. Освен всичко друго в лагера на Барса трябва да вземат под внимание и наложеното вето за следващите два трансферни прозореца.

Габриел, който е известен и с друг прякор – Габигол, вече и 18 гола в 50 мача за Сантос, откъдето тръгна и Неймар, като едва на 16 години дебютира за клуба миналия май.

В договора на играча има заложена откупна клауза за 40 милиона паунда, а срокът на контракта изтича през лятото на 2015 година. Логично Сантос иска да преподпише с Габриел, който желае в следващите 3 или 4 години да продължи развитието си в Бразилия. „Той иска да остане в Сантос поне до Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, а после ще решаваме. Накрая обаче той ще се окаже в отбор, който играе в Шампионската лига“, коментира агентът на Алмейда – Вагнер Рибейро.