Ръководствата на Барселона и Флуминензе са много близо до подписването на споразумение за трансфера под наем на нападателя Роберт Гонзалвеш, твърдят испанските издания.

19-годишният футболист ще трябва да се присъедини към втория състав на каталунците, за който ще играе до края на сезона, но в същото време ще тренира и с първия тим.

„Водим преговори с Барселона. Флуминензе прие офертата за Роберт и в Барселона са сигурни, че ще си осигурят подписа му. Очакваме да получим цялата информация и да бъдем наясно кога ще трябва да пътуваме за Барселона. Договорът под наем ще бъде за срок от една година“, сподели агентът на нападателя Витор Леал пред „Globoesporte“.

Любопитен факт е, че Роберт Гонзалвеш е взел участие само в пет мача с екипа на Флуминензе и е записал 179 игрови минути. Той еднакво добре може да играе на върха на атаката, а също така и по крилата.

Барселона ще може да откупи правата на Роберт за сумата от 7 милиона евро. 

„Идеята на Барселона е той да играе за втория състав на Барселона и да тренира с първия тим. Старши треньорът Луис Енрике е да следи отблизо развитието на футболиста. Барселона познава много добре футболиста и смятат, че е подходящ за техния стил на игра и философията им“, каза още Витор Леал.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS