Ръководството на Барселона е заинтригувано от левия защитник на Фиорентина Маркос Алонсо. Каталунското издание „Спорт“ смята, че испанецът е една от трансферните цели на клуба за следващия сезон, когато особено в защита ще има сериозно подмладяване.

От началото на сезона в Серия А Алонсо е един от най-добре представящите се играчи, като умее да играе и в по-предни позиции по фланга.

Неговата универсалност не е останала незабелязана, а друг фактор е срокът на договора му с флорентинци. Той е до 30 юни 2016 година, което означава, че Барса може още през януари да преговаря свободно с него и дори да подпише предварителен контракт.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


В последните няколко седмици съгледвачи на Барселона на няколко пъти са гледали на живо мачове на Фиорентина. Медиите в Италия използваха този факт за спекулации относно други играчи на „виолетовите“, ала интересът на каталунците е само към Алонсо. Флорентинският клуб е наясно с интереса на Барса и затова се опитва да поднови договора на левия краен защитник. Самият Алонсо все още не е взел окончателно решение дали да приеме, но индикациите сочат, че предложените условия са доста близки до това, което той желае.

На „Камп Ноу“ дори не се тревожат особено от факта, че Алонсо е юноша на Реал Мадрид. Той има доста мачове за дублиращия тим в периода 2008-2010 година, но стига само до един мач за мъжкия отбор. Следва тригодишен престой в Болтън Уондърърс, а от 2013 година досега е собственост на Фиорентина.