Барселона води заключителни преговори с Виляреал и Селта Виго за Денис Суарес и Нолито, съобщава вестник „Спорт“. Очаква се двамата футболисти да се завърнат на „Камп Ноу“ в началото на следващата седмица.

Каталунският клуб трябва да уточни само някои дребни детайли преди да финализира двете сделки. Според информацията ръководството на Барселона не би трябвало да има проблеми при приключването на преговорите.

Барселона ще привлече Нолито под наем от Селта Виго с опцията да откупи неговите права след края на настоящия сезон. 29-годишният футболист футболист вече се е разбрал за личните си условия с „блаугранас“ и ще сложи подписа си върху договор за три години и половина. В контракта ще има опция той да бъде продължен с още една година.

Денис Суарес също вече се е разбрал с Барселона относно личните си условия. Неговият договор с клуба ще бъде за срок от четири години и половина.

Сделките за Нолито и Суарес могат да се провалят само при положение, че Виляреал или Селта значително увеличи финансовите си претенции.

Барселона ще плати три милиона и двеста и петдесет хиляди евро на Виляреал за Суарес. „Жълтата подводница“ ще може да получи и още два милиона бонус в зависимост от представянето на халфа.