Барселона е отправил ултиматум към Атлетико Мадрид за Лусиано Вието, разкрива „Sport“. Каталунците желаят да привлекат аржентинския нападател и са готови да покрият финансовите претенции на „дюшекчиите“ за 22-годишния футболист.

От Барселона са готови да платят 23 милиона евро за Вието на Атлетико Мадрид и са отправили подобна оферта към „дюшекчиите“. Каталунците искат да получат по-бързо отговор на своето предложение, за да знаят как да процедират.

В последните часове се появи информация, че Атлетико Мадрид и Севиля са се договорили за трансфера на Вието, който ще играе под наем през новия сезон на „Рамон Санчес Писхуан“. Андалусийците ще платят 3 милиона евро за нападателя, я освен това ще имат възможност да откупят правата му срещу сумата от 20 милиона евро през следващото лято.

Барселона търси четвърти нападател за новия сезон, който да бъде резерва на Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Каталунците се насочиха именно към Вието, но удрят на камък в опитите да го привлекат. Другата опция пред „блаугранас“ - Кевин Гамейро също не изглежда никак лесна за реализиране