Футболистът на Барселона Жерар Деулофеу по всяка вероятност отново ще облече екипа на Евертън, но този път с постоянен трансфер. Това съобщава испанският вестник „Спорт“.

Преговорите между клубовете очевидно са протекли добре, след като каталунците са склонили да се разделят със своя юноша. Талантът изкара по-предния сезон под наем именно при „карамелите“, които го искаха и за отминалата кампания. Тогава обаче Барса избра да го прати в Севиля заедно с Денис Суарес, а пък андалусийци в замяна не правиха спънки за трансфера на Иван Ракитич.

Решението за продажбата на Деулофеу в Евертън е изцяло на треньора Луис Енрике, който не вижда как ще впише 21-годишният играч в плановете си. Затова той е приел офертата на „карамелите“ за 6 милиона евро

В Испания пишат, че младокът вече се е разбрал за личните си условия и ще подпише договор за 3 години с опция за още една.

Барселона все пак си оставя „вратичка“ за в бъдеще, като има право да откупи Деулофеу обратно срещу 9 милиона евро в първите два сезона от контракта му с Евертън.