Барселона е готов да продаде Алеиш Видал при положение, че в офиса на клуба постъпи оферта за него, която е на стойност минимум 15 милиона евро, съобщава „Mundo Deportivo“.

Желанието на Видал е да напусне „Камп Ноу“ още през януарския трансферен прозорец, но каталунците не възнамеряват да го отдават на други отбори под наем, а са склонни единствено да го продадат.

Барселона привлече Видал от Севиля през лятото на 2015 година за сумата от 18 милиона евро. Заради наказанието наложено от ФИФА на каталунците той дебютира на 6 януари в мача срещу Еспаньол, когато се появи в игра на мястото на Дани Алвеш и записа 20 минути игрово време.

Алеиш Видал така и не успя да се наложи в състава на Луис Енрике, въпреки че Алвеш напусна Барселона. През настоящия сезон треньорът разчита на позицията на десен бек на Серхи Роберто.

Той е взел участие само в четири официални мача от началото на сезона.

Проблемът за Видал е, че към него няма конкретен интерес и се смята, че е по-вероятно да бъде продаден на друг отбор през лятото.

Според различни информации, Видал попада в полезрението на Олимпик Марсилия, Интер, Милан, Депортиво Ла Коруня и Суонси.

Бившият футболист на Севиля е започна усилено да си търси нов отбор през месец ноември, когато оставаше всяка седмица извън групата на Барса.

Заплатата на играча е висока и това е причина клубът да иска да го разкара още идния месец. Това обаче е и една от причините той да иска да остане до лятото.

Самият Алеиш Видал е отхвърлил три предложение, които е получил през последните седмици.