Ръководството на Барселона е отказало категорично да продаде Андре Гомеш на Евертън през лятото. Това разкри мениджърът на „карамелите” Марко Силва, който успя да привлече португалския национал единствено под наем.

Сделката се случи в последния ден от летния трансферен прозорец, като английският тим успя да спечели битката с доста други клубове, които също желаеха 25-годишния играч. Малко след преминаването на Гомеш в Англия се заговори, че Евертън разполага с опция, чрез която да направи трансфера постоянен в края на сезона. По подобен начин стоят нещата около привлечения от Челси Курт Зума, но очевидно Барса не е склонил на подобен вариант.

„Дали бихме взели други играчи под наем? Първо и преди всичко, зависи дали са добри футболисти”, каза Марко Силва.

„Ако можем да ги купим, ще е по-добре, но знаете каква е  ситуацията на пазара. В онзи момент клубовете просто не искаха да продават. Барселона дори не пожела да чуе за подобно нещо по отношение на Андре, а с Челси беше същото относно Зума.”

„Хубаво е, че получихме възможност да ги вземем под наем. Пазарът има собстевни правила и трябва да бъдем наясно с всичко, както и с възможните решения по отношение на нашия състав. Доволни сме от Андре и Зума, защото те могат да стават и по-добри, но също така се държат безукорно и са добри професионалисти”, допълни Силва.