Ръководството на Барселона съвсем не е отказало от идеята да привлече талантливия полузащитник на Ливърпул Камерън Бранаган. Според каталунското издание Спорт“ 19-годишният вътрешен халф е един от приоритетите в трансферните планове на „блаугранас“.

Вече е известно, че скаути на Барса гледаха няколко пъти Бранаган в течение на сезона. Младокът записа и 6 мача за първия тим, когато ситуацията с травмите при мърсисайдци беше най-тежка. Той остави отлични впечатления с представянето си, но в клуба смятат, че англичанинът се нуждае да поработи върху физиката си, за да бъде по-подготвен за живота във Висшата лига.

Ако се вярва на испанската преса обаче, 19-годишният Бранаган може и да не остане за дълго на „Анфийлд“. Миналия октомври той подписа контракт до лятото на 2018 година, а фактът, че дори това не отказва Барселона показва колко високо мнение имат съгледвачите на каталунците за таланта.

Бранаган играе за Ливърпул от 5-годишна възраст и преминава през всички формации на клубната академия. Дебютът на младока за „червените“ беше в мача срещу Бордо от Лига Европа.