Доскоро Илкай Гюндоган бе считан за почти сигурно ново попълнение на Байерн Мюнхен, но баварците значително охладиха интереса си към звездата на Борусия Дортмунд в последно време.

Немският национал отказа да удължи договора си с Борусия, който е до 2016, заради което от Борусия са решени да го продадат през това лято.

Проблем за преминаването му в Байерн обаче се оказват високите финансови претенции на халфа. В момента той изкарва по 6,5 милиона евро в Дортмунд, но е поискал значително повече от баварците, което е отдръпнало немския колос от желанието да го привлече. Другата причина е, че доскоро Гюндоган изкара 14 месеца извън терените и все още не е в оптимална форма.

Ако Байерн се откаже от възможността да вземе Гюндоган, то на стартова позиция чакат Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Барселона. Каталунците наскоро са заявили интереса си, но при тях проблемът е, че имат забрана за трансфери през 2015.

Възможен е дори вариант Гюндоган да остане в Борусия и през следващия сезон, след което да премина в Барса от лятото на 2016.