Барселона е направил опит да привлече 18-годишния талант от Байерн Мюнхен Тимъти Тилман, но президентът на баварците Ули Хьонес е наложил вето върху евентуалната продажба на играча, съобщава „SportBild“. Агентът на футболиста Кристиан Рьоснер потвърди за интереса, който има от страна на каталунците.

Рьоснер смята, че Барселона не се е отказал от Тилман, въпреки ветото на Хьонес и очаква испанският гранд да възобнови интереса си през следващото лято.

"Имаше доста примамливо предложение от Барса. Испанците го бяха гледали в продължение на месеци и искаха да го вземат още за следващия сезон. Планът им беше Тимъти да тренира с първия отбор, но да трупа практика при резервите и до 2-3 години да стане част от мъжкия състав. Ули Хьонес обаче каза "не", защото в Байерн вярват, че той ще се наложи при тях", обясни Рьоснер.

Младокът играе като атакуващ полузащитник и има двойно гражданство - германско и американско, като засега играе за юношеските гарнитури на "Маншафта".

Байерн го привлече през лятото на 2015 г. от Гройтер Фюрт срещу 500 000 евро.

Тимъти е син на американски военни, които са локализирани в Германия. От много малък той е записан да тренира футбол. Неговите качества не са забелязани в Нюрнберг, където е отхвърлен. През 2009 година той подписва с Гройтер Фюрт, след което попада в полезрението на скаути на Байерн и германският гранд го привлича на 16-годишна възраст.