След като в последните години привлече звездите на Борусия Дортмунд Марио Гьотце и Роберт Левандовски, Байерн Мюнхен отново обмисля трансфер от "жълто-черните". Не става дума обаче за настоящия ас на Борусия Илкай Гюндоган обаче, а за вратарят на тима Роман Вайденфелер.

34-годишният страж дълги години бе №1 в Борусия, но през този сезон остана в сянката на младия си конкурент Мичел Лангерак. Най-вероятно Лангерак ще бъде на вратата и във финала за Купата на Германия в събота, а по всичко изглежда, че след това Вайденфелер ще напусне Дортмунд.

В Байерн пък от известно време обсъждат възможността да привлекат бившия немски национал за резерва на Мануел Нойер. Причината е, че досегашният заместник на Нойер Пепе Рейна е пред завръщане в Наполи и това отваря място за Вайденфелер.

Договорът на изигралия 3339 мача в Бундеслигата за Борусия вратар е до 2016, но той не попада в сметките на новия старши треньор Томас Тухел и е напълно възможно да премине при баварците, където също ще търка скамейката, но за по-високо възнаграждение и надежда за повече трофеи.

Другите варианти пред Вайденфелер са да напусне Германия. Интерес към него проявяват Фиорентина и Бешикташ.