Байерн Мюнхен изненада футболния свят, привличайки един от най-големите таланти Ренато Санчес от Бенфика, който бе считан за сигурно ново попълнение на Манчестър Юнайтед.

Баварците обаче са се преборили с "червените дяволи" за подписа на 18-годишния суперталант. Това обаче разбира се, има своята цена.

Байерн плати 35 милиона евро за Санчес, но общата сума може да набъбне до внушителните 80 милиона.

Това ще стане с различни бонуси, включени в сделката между Бенфика и Байерн.

Байерн плати една торба пари за ден

Португалският гранд ще получава по 5 милиона евро на сезон по време на 5-годишния договор на Санчес с Байерн при положения, че халфът играе в минимум 25 от официалните двубои на баварците за дадената кампания. За справка през този сезон баварците имат 53 официални мача, така че котата 25 изглежда съвсем постижима, което би значело допълнителни 25 милиона евро в касата на Бенфика.

В същото време при положение, че до 2021 година Санчес попадне в Идеалната единайсеторка на ФИФА, както и в топ 3 за Златната топка, то тогава Бенфика ще получи още 20 милиона.

Така общата сума може да достигне 80 милиона евро, което ще направи Санчес петият най-скъп футболист в света и най-скъпият в историята на Байерн.