Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди, че клубът ще откупи изцяло правата на играча Кингсли Коман от Ювентус.

Френският футболист премина при баварците под наем за два сезона през лятото на 2015 година за сумата от 12 милиона паунда.

Байерн има опцията да откупи правата на Коман за 18 милиона паунда.

През настоящия сезон 20-годишният футболист трудно намира място в състава на Карло Анчелоти, като е записал едва 16 участия и има само 2 гола.

„Възможността, която стои пред нас е валидна до 30 април и очакванията ми са да задържим Кингсли при нас“, коментира Румениге.

Коман вече е спечелил 10 трофея в своята кариера, като има три шампионски титли от три различни първенства. Два пъти е шампион в Лига 1 с Пари Сен Жермен, с който също така вдигна суперкупата на Франция и Купата на Лигата.

Коман премина в Ювентус през 2014 година и спечели титлата в Серия А, както и Купата на Италия. Освен това игра и във финала на Шампионската лига, който бе загубен от Барселона.

През следващия сезон премина в Байерн, където бързо успя да си спечели титулярно място. Освен това проби и в националния отбор на Франция, за който игра на Европейското първенство през 2016 година.