Байерн Мюнхен е постигнал споразумение с голямата звезда на РБ Лайпциг Тимо Вернер за трансфер през лятото на 2019-а, твърди "Sport Bild". Все още обаче няма договорка на ниво клуб-клуб.

Според изданието шефовете на баварците са се договорили за личните условия на германския национал с неговия агент Карлйанц Фьорстер. Той е добре познат на "Алианц Арена", след като спомогна за трансфера на Никлас Зюле от Хофенхайм към Мюнхен през 2017-а. "Спекулира се много, но аз не искам да се замесвам", заяви Фьорстер по темата.

Договорът на Вернер с Лайпциг е до лятото на 2020-а, което утежнява ситуацията за "червените бикове". Очаква се Вернер да откаже удължаване на контракта, което значи, че ако не бъде продаден през лятото, то година по-късно голаджията може да напусне без трансферна сума.

От клуба отрекоха, че имат оферта от Байерн, но самият Вернер през декември намекна, че желанието му е Байерн. "Когато играеш за РБ ЛАйпциг и искаш да останеш в Германия, има само един клуб, в който може да преминеш."

Явно с такава информация разполагат и в Борусия Дортмунд, тъй като наскоро на въпрос за интерес на тима към Вернер и Торган Азар, шефът Ханс-Йоахим Вацке отговори: "Имам впечатлението, че един от двамата вече е решил бъдещето си. И то не е свързано с нас."

Вернер е част от РБ Лайпциг от 2016-а, когато напусна Щутгарт. В Източна Германия 22-годишният нападател се превърна в национал, а в 179 мача в Бундеслигата има 58 гола.

В Байерн той би бил конкуренция на Роберт Левандовски. Предимството му обаче е, че може да играе и по крилата, както и зад нападателя.