Байер Леверкузен привлече Керем Демирбай от Хофенхайм за рекордна за клуба трансферна сума. Цената на халфа е 32 милиона евро.

25-годишният полузащитник, който спечели Купата на Конфедерациите с Германия през 2017, ще се присъедини към „аспирините“ за срок от пет години в края на настоящия сезон.

"Той беше водещ футболист в Хофенхайм и се надявам да играе решителна роля и при нас. С него в състава имаме сериозни шансове да постигнем нашите цели", заяви Зимон Ролфес, спортен директор в Леверкузен.

Демирбай е бивш футболист от академията на Шалке, а след това носи екипа на Хамбургер, Кайзерслаутерн и Фортуна Дюселдорф.

През 2016 година полузащитникът премина в Хофенхайм. Керем Демирбай има два изиграни мача и един вкаран гол с екипа на германския национален отбор.

„Байер Леверкузен винаги е практикувал атрактивен, атакуващ футбол, и този стил на игра ми пасва отлично“, сподели Демирбай за клубния сайт. „Това е следващата стъпка след три чудесни години в Хофенхайм“, добави той.

След идването си от Хамбургер през 2016, германският национал бе основен играч на Хофенхайм в селекцията на младия треньор Юлиан Нагелсман, който превърна отбора от кандидат за изпадане в претендент за местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Руди Фьолер сподели, че привличането на Демирбай е „ясен знак за амбицията“ на клуба, който е пети в таблицата на Бундеслигата, с равни точки с четвъртия Айнтрахт Франкфурт при два оставащи кръга до края на шампионата.