Нападателят Родриго Морено вече може да се счита за футболист на Атлетико Мадрид или поне с такава нагласа са всички в лагера на „рохибланкос”, твърди „Марка”. Очаква се съвсем скоро трансферът на испанския национал да стане факт, като към Валенсия ще поеме Анхел Кореа.

За аржентинеца беше ясно, че му се търси нов тим и до не толкова отдавна той изглеждаше много близо до Милан. Наскоро обаче Атлетико съзря възможност да го включи като част от сделката за 28-годишния бразилец Родриго.

Засега единствената въпросителна е относно това кога точно преди крайния срок (2 септември) ще се сключи сделката. Според „Марка” всички в Атлетико са убедени, че при затварянето на трансферния прозорец тимът ще разполага с трети конкурентен нападател.

Основната идея зад идването на Родриго е засилване конкуренцията за позицията на върха на атаката. Алваро Мората и Диего Коста демонстрираха чудесна форма в предсезонните мачове, но и двамата имат склонност към чести отсъствия заради травми. Идването на бразилеца с испански паспорт определено ще държи всички на нокти, а това е нещо, което със сигурност попада в сметките на страхотен тактик и мотиватор като Диего Симеоне. Той си дава сметка, че нито Коста, нито Мората могат да изнесат сами основната тежест в атака, особено след продажбата на Антоан Гризман, в рамките на 60 мача (колкото приблизително ще изиграе отборът в хода на кампанията). На този етап обаче и двамата ще имат известно предимство пред Родриго, когато нещата опрат до избор на титулярните 11.