Арсенал ще опита да изпревари съперника си във Висшата лига Манчестър Юнайтед за подписа на 29-годишния бранител и световен шампион с Германия от 2014г. Жером Боатенг. 

Поради забавянето си с намирането на централен бранител отборът на Жозе Моуриньо ще опита да подпише с играча на Байерн до 9 август, когато затваря трансферния пазар в Англия. 

Според германския "Кикер" в битката за подписа на Боатенг се включва и Арсенал. В последния сезон на Венгер "топчиите" завършиха на 6-то място, допускайки 51 гола в своята врата. Така отборът от Северен Лондон получи повече попадения от 7-ия Бърнли и 10-ия Нюкасъл.

Боатенг вече има опит във Висшата лига, след като игра за Манчестър Сити през сезон 2010/2011г., когато записа едва 16 двубоя. 

Арсенал вече осъществи два трансфера на бранители през това лято. Те си осигуриха услугите на Стефан Лихщайнер Сократис Папастатополус, но Унай Емери желае да увеличи с още класата на своята отбрана с подписа на Боатенг.

Германецът с ганайски корени все още има договор с тима на Байерн до 2021г. Той се включи като смяна на Хави Мартинес при успеха на "баварците" в контролата срещу Манчестър Юнайтед (1:0).