Отборът на Арсенал само в рамките на няколко часа реализира втори входящ трансфер в рамките на днешния ден. След привличането на Дани Себайос под наем от Реал Мадрид, „топчиите” имаха удоволствието да съобщят и за привличането на централния защитник Уилям Салиба от Сент Етиен.

18-годишният талант е парафирал „дългосрочен договор” с клуба от Северен Лондон, който от седмици наред се бореше с не един и двама конкуренти за подписа му. Той обаче ще се присъедини към „топчиите” едва през лятото на 2020 година и остава като преотстъпен в досегашния си Сент Етиен. Това беше едно от условията, които френският клуб постави, за да се случи сделката на преференциална цена.

„Доволни сме, че Салиба ще играе при нас. Много отбори го искаха , но той реши, че иска да дойде при нас и да бъде част от нашето бъдеще”, заяви мениджърът Унай Емери. „През новия сезон той ще остане във Франция, за да натрупа повече опит, а после нямаме търпение да стане част от групата ни.”

Само преди година Салиба парафира своя първи професионален контракт в кариерата. Той записа дебют в мъжкия футбол на 25 септември 2018 година при успеха на Сент Етиен с 3:2 над Тулуза. През миналия сезон той записа и други 13 мача като титуляр.