Арсенал е изпратил свои съгледвачи в Португалия, които са натоварени със задачата да изпратят подробен доклад за крилото на Бенфика Андрия Живкович.

Името на 21-годишният играч нашумя за първи път преди време, когато той стана най-младият играч с двубой за мъжкия национален тим на Сърбия. През миналия сезон техничарят имаше основна роля за спечелването на титлата в страната от „лисабонските орли”.

Според информация на португалските медии Арсенал проявява засилен интерес към Живкович. Английският клуб пратил свои съгледвачи да наблюдават футболиста при победата с 5:1 над Рио Аве в първенството в началото на месеца.

За „топчиите” по-сериозният проблем в случая ще бъде фактът, че Манчестър Юнайтед също проявява интерес. През последните години „червените дяволи” доказаха, че могат да правят бизнес с Бенфика, като най-пресният пример бе през лятото на 2017 година, когато централният бранител Виктор Линдельоф извървя пътя от „Ещадио да Луж” до „Олд Трафорд”.

Живкович има договор с Бенфика до лятото на 2021 година, което поставя португалците в доста добра позиция за евентуални преговори. Смята се, че освобождаващата клауза в договора му наброява 52,5 милиона паунда, а най-вероятно и родният му тим Партизан Белград ще получи дял в случай на продажба.