Арсенал планира дързък замах през лятото, привличайки левия краен бранител на Наполи Фаузи Гулам, както и 25-годишния плеймейкър на неаполитанците Лоренцо Инсиние.

Разузнавачи от "Емиратс" бяха забелязани на трибуните при изненадващата домакинска загуба на Наполи миналата седмица от Аталанта, като Инсиние се смята цел номер едно на "топчиите". ПСЖ и Барселона също са част от отборите, които ще добавят Инсиние в летния си трансферен списък.

В края на миналата година ръководството на Наполи отправи ултиматум към една Инсиние, който е смятан за една от звездите на тима. Според италианските медии двете страни не могат да постигнат споразумение относно новия контракт на италианския национал, което в крайна сметка може да доведе до раздяла помежду им.

Универсалността на Фаузи Гулам е ключов фактор, защото той е вещ в това да играе както като бек, така и в средата на терена. Може би той е и евентуален заместник на Начо Монреал за "артилеристите".

Името му пък бе спрягано и с евентуалното му преминаване в Челси. Мениджърът на "сините" Антонио Конте е запален по това да доведе 26-годишния футболист на "Стамфорд Бридж" през следващия сезон.