Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов да премине на следващото ниво в преследването на Уили Кабайеро от Малага. Френският наставник смята да предложи на испанския отбор парична сума плюс преотстъпване на свой футболист, за да подпише с опитния страж.

Наставникът на „топчиите” ще трябва да намери заместник на напуснали Лукаш Фабиански и е на мнение, че 32-годишния аржентинец ще достави търсената конкуренция за титуляра Войчех Шчесни.

През последните две години Кабайеро си изгради репутация като един от най-добрите вратари в Ла Лига и спокойно може да бъде определен като звездата на Малага. Заради финансовото състояние на андалусийци и санкцията от УЕФА, която ще ги спре от участие в евротурнирите в следващите две класирания, е доста вероятно Кабайеро да се оглежда за отбор, с който отново ще вкуси от Шампионската лига.

Арсенал ще разполага със 100 милиона паунда за трансфери през лятото, като ще отдели 7 милиона от тях за Кабайеро. За да послади допълнително сделката, Венгер е готов да включи и някой от играчите си в нея.

Ръководствата на двата клуба поддържат добри взаимоотношения помежду си, след като в началото на 2013 година „топчиите” закупиха Начо Монреал от Малага.