Андерлехт е фаворит да привлече словенския национал Роберт Берич от френския елитен Сент Етиен, към когото интерес проявява и българският шампион Лудогорец. Белгийският футболен гранд иска да вземе Берич под наем до края на сезона с опция за закупуване през следващото лято, докато желанието на клуба от Лига 1 е да продаде играча за поне 5 милиона евро.

 "Андерлехт е избор номер 1 за Роберт. На този етап Сент Етиен иска да преговаря само за продажба, но до края на трансферния прозорец това може да се промени", коментира агентът на нападателя Амир Ружнич.

Лудогорец в битка за словенец от Сент Етиен с клубове от Топ 5

26-годишният нападател не влиза в плановете на новия испански старши треньор на "зелено-белите" Оскар Гарсия и няма нито една игрова минута от началото на сезона. Сент Етиен плати 7.5 милиона евро за Берич на австрийския Рапид Виена през лятото на 2015 година, като за два сезона във френския клуб словенецът записа 14 гола и 2 асистенции в 45 официални срещи. Берич е следен още от испанския Леганес, както и от клубове от Англия, Германия и Австрия./БТА