Атакуващият полузащитник Алекс Тейшейра все още таи надежди за трансфер в Ливърпул, макар и вече да бе продаден в китайския Дзянсу Сунинг. Това твърди един от бившите съотборници на футболиста.

Тейшейра: Исках в Англия, но не стана

Бразилецът бе приоритетната цел за англичаните на януарския пазар, но колкото и да го искаха, не успяха да разубедят украинските си колеги по отношение на трансферната му цена. „Миньорите“ искаха твърдо 39 милиона паунда (около 50 милиона евро) за южноамериканеца, докато „червените“ не смятаха да платят повече от 29 милиона. Така в крайна сметка, макар и желанието на играча бе да премине на „Анфийлд“, сделката пропадна, а Дзянсу удовлетвори напълно претенциите на Шахтьор, с което постави нов азиатски рекорд.

Играчът на Фенербахче Жозеф Де Соуса, който е близък приятел на Тейшейра от престоя им във Вашку да Гама, обаче настоява, че техничарят все още мечтае да облече екипа на мърсисайдци. „Говорих си с Алекс и той ми каза, че преговорите за трансфера му в Ливърпул са били много, много напреднали. Следващият път, когато разговаряхме, той вече бе подписал с клуба от Китай“, каза Де Соуса.

След провала с Тейшейра, Ливърпул ще пазарува от Реал

„За Алекс мога да кажа, че напълно искаше да отиде в английската Висша лига. Той все още си мечтае за това в своето сърце, съдейки по това, което ми разказа. Разбира се, че той предпочиташе да играе за Ливърпул, да играе в Англия. Във футбола обаче се случват и такива неща. Мисля, че този трансфер е добър за него и за семейството му. Нашата кариера е кратка и ако можеш да играеш в добро първенство срещу добри пари, няма по-хубаво. В същото време ако няма как да комбинираш двете, очевидно е, че пълните джобове натежават повече“, добави футболистът на „фенерите“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS