Плеймейкърът на Шахтьор Донецк Алекс Тейшейра заяви в прав текст, че иска да смени клубната си принадлежност до края на месеца. Това бе поредният сигнал до Челси и Ливърпул, които точно както се случи с Вилиан преди години, водят трансферен дуел.

26-годишният бразилец в момента е на подготовка в САЩ заедно с украинския гранд, като представители на „мърсисайдци“ вече посетиха лагера, за да преговарят. Дотук разликата във вижданията за цената на техничаря пречат на осъществяването на сделката, но преговорите продължават.

Самият Тейшейра очевидно иска всичко това скоро да бъде разрешено. „Искам да осъществя трансфер през този трансферен прозорец и го казах на Шахтьор“, сподели футболистът пред медиите в родната Бразилия.

„Те получиха много добра оферта и работят по намирането ан решение. Ако не си тръгна сега, ще го сторя през лятото. След 6 години в Европа с Шахтьор съм готов за промяна. Говорих си по този въпрос и с моето семейство. Желанието ми е да премина в голямо първенство и знам, че английската Висша лига е много силна. Аз съм готов и знам, че ще се развия там. Големи клубове като Ливърпул и Челси ме искат, но още не съм им давал своя отговор“, допълни Тейшейра.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS