Защитникът Тоби Алдервейрелд призна, че все още не е наясно къде ще играе през следващия сезон. В момента футболистът на Атлетико Мадрид играе като преотстъпен в Саутхемптън, където ще остане до края на кампанията.

26-годишният белгийски национал премина при мадридчани през лятото на 2014 година, но не успя да пробие в титулярния състав и заедно с треньора на „дюшекчиите“ Диего Симеоне стигна до извода, че е добре да пробва късмета си другаде.

Вече в редиците на Саутхемптън, той имаше главна роля за силния старт на „светците“, но се контузи лошо на 11 януари при 1:0 над Манчестър Юнайтед. Очаква се английският тим да поиска постоянен трансфер през лятото, ала Алдервейрелд няма потвърждение за подобен развой.

„Във всеки случай, когато за някого се говорят хубави неща, това не вреди“, коментира играчът, който в момента лекува травма в бедрото.

„Ако хората говорят добре за мен, значи правя добър сезон.“

„Няма да крия – приятно е да четеш подобни неща. Чувствам се добре във Висшата лига, но още нямам идея за конкретен интерес. Атлетико може и да си ме върне, защото имам още 2 години по договора си с тях. Саутхемптън, от друга страна, може да ме купи, а и друг тим може да отправи оферта. Изглежда, ако не друго, то поне ме очаква още едно напечено лято“, допълни Алдервейрелд.