Звездата на Ливърпул Рахийм Стърлинг трябва да се счита за сигурно ново попълнение на Реал Мадрид, ако шампионите на Европа действително решат да поискат играча. Това заяви на страниците си британският ежедневник „Мирър“, а тезата бе доразвита в още няколко издания.

Напоследък слуховете около 19-годишния талант на мърсисайдци сочат, че треньорът на „лос бланкос“ Карло Анчелоти го е поставил на първо място в своя списък с желани покупки. На Острова смятат, че испанците ще действат, защото са научили, че в момента Ливърпул се готви да подпише нов дългосрочен договор с родения в Ямайка футболист.

По силата на сегашния си контракт Стърлинг прибира по 30 хиляди паунда на седмица, а срокът на споразумението изтича през лятото на 2017 година.

Очевидно е, че Ливърпул няма току-така да се раздели с един от основните си играчи, за когото обаче би означавало много, ако получи шанс да играе за „белия балет“. На „Бернабеу“ не смятат да бързат, като ще наблюдават внимателно прогреса на Стърлинг в течение на сезона.