Агентът на Александър Митрович определено увеличи напрежението между своя клиент и неговия тим Нюкасъл, като заяви, че е напълно възможно нападателят да напусне „свраките“ след края на сезона.

Напоследък Наполи показва сериозен интерес към сръбския национал, когото следи още от времето, когато таранът носеше екипа на Андерлехт. Неаполитанци обмислят да направят предложение за 16 милиона паунда, щом зимния трансферен прозорец отвори на 1 януари.

По принцип „свраките“ и техният мениджър Рафаел Бенитес изобщо не желаят да се стига до продажба на 22-годишния играч. Испанският специалист е бил категоричен в това си желание пред клубните шефове.

Не така обаче стоят нещата от гледна точка на самия играчи или поне на неговия агент Ненад Йестрович. „Към момента изглежда малко вероятно да има сделка през януари. Единственото сигурно нещо към момента е, че той ще изкара сезона в Нюкасъл“, каза Йестрович.

„В миналото сме имали контакти с Наполи, но сега това е извън съмнение. Той ще изкара още 6 месеца в Англия, а после ще мислим за бъдещето му.“

Митрович има договор с Нюкасъл до 2020 година, а от началото на сезона се представя доста добре. Той има 5 гола в 10 мача на всички фронтове.