Ръководството на Валенсия настоя, че съществува договорка с Интер за постоянния трансфер на полузащитника Жофри Кондогбия. Проблемът е, че в същото време клубът трябва да набави 45 милиона евро, за да не попадне под ударите на Финансовия феърплей на УЕФА.

В понеделник за първи път се появиха информации, че Валенсия не може да си позволи да задейства клаузата за откупуване по споразумението с Интер. Тя възлиза на 25 милиона евро. Днес генералният мениджър Матеу Алемани разкри точно какви са препятствията, за да бъде активирана.

Валенсия няма парите да задържи звезда под наем

„Ние сме задължени да набавим 45 милиона евро. В същото време имаме ексклузивна опция за откупуването на Кондогбия, която важи до 31 май”, коментира Алемани.

„Имаме договока с Интер. Когато моментът настъпи, ще вземем решение, но не и по-рано. Нека да е ясно, че сме доволни от представянето на футболиста.”

„Жоао Кансело (който е преотстъпен в Интер – б.р.)? Неговата сделка и тази на Кондогбия са свързани. Датите съвпадат, както и формите на плащане, макар и не сумите.”

„Дали Интер ще го задържи? Единственото, което мога да кажа, е, че Кансело играе редовно. Интер не ни е питал за Кондогбия, и ние не ги питаме за Кансело”, допълни Алемани.