Бразилският нападател на ФК Баку Феликс Фелипе Алмейда смята, че шансовете на азерския тим и на българския първенец Левски са равни преди реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига в София.

Както е известно, двата тима завършиха 0:0 в първата среща на стадион "Тофик Бахрамов" миналия вторник.

Феликс, който има три гола в надпреварата досега, беше заменен принудително в началото на второто полувреме на двубоя.

Бразилецът пострада, след като беше ритнат в главата от ЮсефРабех при опит на мароканския защитник да изчисти топката със задна ножица.

"За мен при тази ситуация имаше нарушение на правилата и трябваше да бъде отсъдена дузпа за нас, а защитникът на Левски трябваше да получи жълт картон", коментира нападателят.

След инцидента Феликс за кратко изпадна в безсъзнание, но направената му в последствие томография в болницата не показа травма на главата.

Той вече е напълно готов за игра и със сигурност ще бъде на разположение за реванша на 5 август на "Герена".

"Шансовете са 50:50. Който успее да вкара първи гол, ще има преимущество. Най-важното е да играем с пълни сили до последната минута. Трябва да направим това и заради нашите фенове, които ни подкрепяха толкова всеотдайно в първия мач", заяви Алмейда.

"Гледах двубоя на запис и мога да кажа, че не изглеждахме никак лошо. Вярвам, че е напълно по силите ни да отстраним българския отбор", допълни таранът.

Бразилецът се надява да успее да се разпише в София.

"Ще се постарая да отбележа в София, но за мен най-важното ще бъде да победим", каза той.