Голмайсторът на БАТЕ Борисов Витали Родионов говори пред клубния сайт след историческата победа с 3:1 у дома над Байерн Мюнхен в Шампионската лига снощи.

С успеха срещу баварския колос, белоруският тим с пълен актив от 6 точки излезе еднолично начело в Група F на ШЛ, където са още и отборите на Валенсия и Лил и даде сериозна заявка да продължи участието си в евротурнирите и през пролетта.

„Не бих казал, че тази победа е една от най-важните в историята на БАТЕ. Такава беше победата срещу Левски през 2008 година, когато за първи път пробихме в групите на Шампионската лига, в Лил, когато осъзнахме, че сме способни да печелим на това ниво“, каза Родионов.

„Днешната победа е от този тип, който ще ни позволи да се движим напред и да набираме точки“, коментира белоруският национал, който с 2 гола е сред лидерите при голмайсторите в Шампионската лига през този сезон, след като вкара и при успеха с 3:1 като гост срещу Лил в първия кръг, и при триумфа срещу Байерн снощи.

Витали Родионов носи екипа на БАТЕ Борисов още от 2005 година и бе титуляр и в двата мача срещу Левски в квалификациите за влизане в групите на ШЛ през 2008-а, когато белорусите продължиха напред след победа с 1:0 при гостуването в София и равенство 1:1 на реванша в Борисов.

Още при дебюта си в Шампионската лига през сезон 2008/2009 тимът на Виктор Гончаренко можеше да започне с гръмка победа, след като в първата си среща в групите набързо поведе с 2:0 на Ювентус, но италианският гранд успя да изравни и да си тръгне от Минск с равенство 2:2. Така БАТЕ чака до вчера, за да запише първата си победа над тим от топ 10 в света, като в жертва на белорусите се превърна вицешампионът на Европа Байерн Мюнхен.