Отборите на Йънг Бойс и Цървена Звезда завършиха при резултат 2:2 в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига. Срещата се игра на стадион „Стад де Сюис“ в швейцарската столица Берн.

Домакините можеха да се радват на мечтаното начало. Още в 7-та минута левият флангови играч Роже Асале беш изведен от съотборника си Жан-Пиер Нсаме, като не сбърка сам срещу бившия вратар на Лудогорец Милан Борян, който можеше да се намеси и по-добре в случая.

Отговорът на „звездашите“ обаче беше светкавичен. В 18-та минута, след изпълнение на корнер от страна на Марко Марин, на задната греда се извиси централнията защитник на гостуващия тим Милош Дегенек, който с балонен удар направи резултата 1:1.

До края на полувремето и двата състава имаха своите шансове, като може би най-сериозното положение дойде в 39-та минута, когато Милан Бориан направи феноменално двойно спасяване, първо след удар на Нсаме, после и след такъв на Нгумо Нгамельо от далеч.

Началото на втората част сякаш не можеше да бъде по-добро за сръбския гранд. След бърза атака и успоредно центриране на Марко Гобелич, най-съобразителен се оказа Матео Гарсия, който направи обрата в Швейцария пълен.

Йънг Бойс се втурна в търсене на изравняване на резултата, но това не се виждаше как ще се случи до 76-та минута. Тогава Нгамельо от състава на домакините влезе в наказателното поле и беше фаулиран от Ричмънд Буакай и реферът отсъди 11-метров удар. Току-що появилият се на терена Гийом Оро не сгреши, за да оформи крайното 2:2.

Ответният сблъсък е другата сряда в стадион „Райко Митич“ в Белград.