С два гола на бразилеца Жуниньо Пернамбукано Лион стигна до равенство 2:2 с тима на Барселона в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Двубоят на стадион „Жерлан” в Лион започна вихрено. Барселона успя да излезе напред в резултата с гол на Андрес Иниеста в 3-ата минута. Младата надежда на „каталунците” Боян Къркич напредна добре по дясното крило и центрира точно в наказателното поле, където Иниеста засече топката, за да даде преднина на своя тим.

Това обаче не смути домакините и те продължиха да нападат. Само три минути след попадението на испанците, Лион получи правото да изпълни свободен удар на около 35 метра пред вратата на Валдес. Зад топката застана Жуниньо, който се опита да центрира, но топката прехвърли всички в наказателното поле и се озова в мрежата за 1:1.

След бурното начало двата тима намалиха темпото и до края на първата част не сътвориха интересни положения, с изключение на още един удар на плеймейкъра на Лион, който обаче не затрудни Валдес.

Началото на второто полувреме отново бе за гостите. Барселона получи правото да изпълни дузпа в 58-ата на двубоя. Зад топката застана аржентинецът Лионел Меси, който не сгреши.

След попадението Барса продължи да бъде по-активният тим на терена. В 70-ата минута на срещата в игра се появи бразилската суперзвезда Роналдиньо. Този ход на Рийкард обаче не помогна на „каталунците”, след като бранителят Абидал извърши нарушение в наказателното поле. Реферът на двубоя не се поколеба да посочи бялата точка. Жуниньо бе точен и така оформи крайния резултат в срещата.

В другия мач от групата Шутгарт записа първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига. Германците се наложиха трудно с 3:2 над шотландския Рейнджърс. Головата фиеста на стадион „Готлиб Даймлер” в Щутгарт започна Адам, който откри за гостите с попадение в 27-ата минута. Домакините стигнаха до изравняване секунди преди последния съдийски сигнал за първата част, когато точен бе Какау.

През второто полувреме паднаха нови три попадения. Щутгарт успя да обърне резултата до 2:1 чрез Пардо в 62-ата минута. Само осем по-късно обаче, Бари Фъргюсън отново възстанови статуквото на терена след грешка на вратаря Шафер. Точка на спора сложи румънският нападател Чиприян Марика, който оформи крайния резултат с гол пет минути преди края.

Така след мачовете в група Е класирането се запази непроменено. Лидер продължава да бъде отборът на Барселона, който е сигурен участник в следващата фаза на надпреварата. „Каталунците” събраха актив от 11 точки след равенството във Франция. Рейнджърс запази втората си позиция, въпреки загубата. Шотландците имат седем точки, колкото събра и Лион. Двата тима ще спорят за второто място в групата в пряк сблъсък в последния кръг. Щутгарт е на последно място с три точки и по този начин отпадна от надпреварата.