Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо претупа набързо пресконференцията си в Букурещ, преди мача срещу местния Стяуа в Шампионската лига във вторник. Португалският специалист се подразни от въпросите на медиите за състава и групата, която доведе в румънската столица, и прекрати рано-рано изказването си.

Запитан защо Кевин Де Брюин не пътува с тима, Моуриньо жлъчно отговори: „Това е фантастично, никой не бе пита нищо за Хуан Мата. Три седмици ме питат само за това. Защо все ме питате някакви неща за футболисти, които не играят?! Опитвам се да преценявам кой да играе, според представянето им в мачове и на тренировки. Правя грешки, но съм честен с всички, или поне се опитвам. Кевин не е в състава, защото не ми хареса как игра срещу Суиндън.“

Моуриньо потвърди, че Еден Азар е контузен, затова не е в групата на Челси, и шансовете му да се възстанови до уикенда, са малки.

Жозе: Защо непрекъснато ме питате за тези, които не играят?!

източник: БГНЕС

В Букурещ условията за игра към днешна дата са повече от тежки, защото над румънската столица не спира да вали. „Няма какво да направим, за да подобрим времето, но тук има покрив, и нужните условия, за да направят терена добър,“ каза Моуриньо.

„Стяуа е добър отбор, с добър треньор, и добра организация. Загубата на Челси тук миналата година прави моята задача да мотивирам футболистите по-лесна. Стяуа има класата да се бори в тази група за всяка точка, и да се опита да стигне до следващата фаза,“ добави Моуриньо.