Жирона постигна първа победа в Шампионска лига в своята история. Каталунците се наложиха с 2:0 над Слован Братислава у дома. Точни за успеха на отбора на Мичел бяха Мигел Гутиерес (42) и Хуанпе (73). В края на мача дузпа пропусна Кристиан Стуани. 

С успеха Жирона събра три точки и заема 20-о място във временното класиране, докато словашкият първенец е последен без точки в своя актив. 

Срещата започна с домакински натиск, но испанският тим трябваше да чака до 42-ата минута, за да открие резултата. Тогава Арно Данжума изведе Мигел Гутиерес на стрелкова позиция и левият защитник матира вратаря за 1:0.

В началото на втората част Данжума и Боян Мийовски пропуснаха да удвоят аванса на каталунците.

В 73-ата минута Жирона стигна до втори гол. Хуанпе изпълни пряк свободен удар, като топката срещна тялото на защитник и направи Доминик Такач безпомощен. 

В 86-ата минута Артур Гайдос игра с ръка в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Стуани, чийто удар в левия ъгъл беше отразен от Такач. До края на мача Тигран Барсегян и Юлиус Шьоке можеше да се разпишат за Слован, но Пабло Газанига на два пъти спаси.