Отстранилият Литекс словашки шампион Жилина вече е с единия крак в групите на Шампионската лига, след като в първия плейоф победи с 2:0 като гост чешкия първенец Спарта Прага.

Жълто-зелените, които бият български отбори, когато и където ги хванат, спечелиха битката на бивша Чехословакия през втората част с попадения на Момуду Кейсай в 51-ата и Томаш Оравец в 73-ата минута и със спокойствие очакват реванша на свой терен.

В друг двубой от плейофа за влизане в ШЛ швейцарският Йънг Бойс изпусна да разгроми Тотнъм у дома и спечели само с 3:2, след като бе повел с 3:0 за само половин час игра.

За Йънг Бойс вкараха Седан Лулич (4’), Хенри Нцума (13’) и Ксавиер Хокщрасер (28’), а Себастиен Басонг намали на 1:3 три минути преди почивката. Роман Павлюченко вкара втори гол за шпорите в 83-ата минута и ги направи фаворити за реванша, въпреки загубата в Швейцария, при която домакините изпуснаха още няколко много добри положения за гол и по-убедителен успех срещу англичаните.

Динамо Киев и Аякс Амстердам завършиха при равенство 1:1 в Украйна. Ян Вертонген даде преднина на холандците в 58-ата, а Олег Гусев изравни за домакините в 66-ата. Динамо доигра мача с десет човека, след като Денис Гармаш бе изгонен в 56-ата минута.

В скандинавския сблъсък за влизане в груповата фаза на Шампионската лига Розенборг спечели с 2:1 у дома срещу Копенхаген. Стефен Иверсен и Маркус Хенриксен направиха 2:0 за норвежците с попадения в 23-ата и 57-ата минута, а ветеранът Йеспер Грьонкяер остави датчаните в играта с гол в 84-ата.

По-рано във вторник Зенит Санкт Петербург победи с 1:0 у дома френския Оксер.