Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим заяви, че победата с 3:1 над Арсенал в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига се дължи на качествата на тима му, а не на подценяване от страна на съперника. Реваншът е във вторник, 17-и март от 21.45 часа във Франция.

Жардим призна, че опитът на Димитър Бербатов, който отбеляза едно от попаденията в Лондон, е ключово оръжие за Монако. „Бербатов е важен играч, защото той вече е играл в Шампионската лига. Той има зрялост и опит, които са много ценни“, сподели Леонардо Жардим.

Монако е фаворит, а специалистът още веднъж се върна към първия двубой в Лондон прези три седмици. „Ще се отнесем към мача, както във всички други срещи в Шампионската лига този сезон. Не мислим за резултата, просто ще играем. На този етап в състезанието, всички отбори се държат по същия начин. Не мисля, че Арсенал ни е подзенил изобщо. Ние изиграхме страхотен мач в Лондон“, категоричен бе Леонардо Жардим.

Леонардо Жардим

източник: Gulliver/GettyImages

“Когато се изправяме срещу отбор като Арсенал, събрал такива отлични играчи в състава си, няма как да подходим лековато. Трябва да поддържаме високото ниво в играта си, както направихме в първия мач“, добави Жардим.

Победата на Пари Сен Жермен над Челси през миналата седмица пък означава, че два френски тима може да достигнат четвъртфиналите на Шампионската лига, а Леонардо Жардим вярва, че това показва нивото на френската Лига 1.

„Вярно е, че два френски клуба демонстрират едно добро ниво. ПСЖ показа качество, а и Монако също“, завърши треньорът.