Доскорошният защитник на Динамо Букурещ Валентин Настасе заяви, че животът му е бил превърнат в ад, след като направи дузпа в 47-мата минута на реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига срещу Лацио в Букурещ.

Ударът от бялата точка бе реализиран от Томазо Роки и постави начало обрата на римляните. До края на среща орлите вкараха още два гола и победиха с 3:1, което им осигури място в групите на турнира.

Заради неразчетената си намеса 32-годишният Валентин Настасе беше изгонен от Динамо, а животът му бе превърнат в истински ад от медиите и феновете на тима. По тази причина бранителят обяви, че ще съди румънския вестник „Фанатик”, който пое кампания срещу него, която бе озаглавена „Колко струваше това”, намеквайки, че е бил подкупен.

„Те ме убиват” – оплака се Настасе – „Опитах се да обясня, но те не ми позволиха. Затова реших да ги съдя, защото когато хората ме видят на улицата, те ме питат дали съм взел пари.”

„Сега нека видим, какво се случва. Аз не искам пари, аз искам извинение. Направих грешка, която може да се случи на всеки”, каза още Настасе, който е играл в Италия за Болоня, Палермо, Дженоа и Асколи.

Бранителят заяви, че обмисля да се откаже от футбола, след като ръководството на Динамо.прекрати договора му.

 

„Разочарован съм, защото тези, които трябваше да ме подкрепят, не го направиха. Отговорен съм за елиминирането. Не знам какво ще правя сега”, каза още Валентин Настасе.