Отборите на Лацио и румънския Динамо Букурещ могат да бъдат разследвани от европейската футболна централа УЕФА, след като медиите в северната ни съседка разпространиха информации за уговорен мач между двата тима.

Според ProSport става дума за плейофния двубой от Шампионската лига през август 2007 година в Румъния, който Лацио печели с 3:1 и се класира за груповата фаза на турнира.

В интервю, бившият бранител на Динамо – Кристи Пулхац споделя, че е твърде вероятно двубоят да е бил уреден. В същото време, бивш акционер в румънския клуб, чието име не се споменава, споделя, че „платената цена е бил трансферът на Стефан Раду от Динамо в Лацио.

„Договорката бе лично между президентите Кристиан Борчеа и Клаудио Лотито. Лацио трябваше да купят Стефан Раду, както стана и впоследствие“, коментира пред румънските медии неназования бивш акционер в Динамо.

Динамо повежда във въпросния мач, но след голове на Томасо Роки (2) и Горан Пандев, Лацио обръща мача в своя полза.

Раду преминава в Лацио под наем още през месец януари 2008 година за 1 млн. евро, а след това осъществява и постоянен трансфер на стойност 3,5 млн. евро. Румънският футболист продължава да бъде част от „римските орли“ и до днес.